Nieuws van de HSVD

Avond 4 daagse


Wij lopen de 5 km route met honden van rond 1 jaar tot een leeftijd waarvan de baas weet dat het niet te belastend is voor zijn hond. Het is pret voor baas en hond, er wordt door de bazen veel gepraat en gelachen met elkaar. Voor de honden is het een prima socialisatie om met zaken om te gaan die zijn niet dagelijks mee maken of tegen komen en het onderlinge contact dat de honden met elkaar hebben is hier heel belangrijk bij.

In principe kan er door jonge honden en pups nog geen 5 km gelopen worden, deze kunnen echter wel iedere avond een stuk(je) mee lopen zodat ook zij dit deel van socialisatie mee krijgen.

Iedere avond zal er ongeveer midden in de route een tafel klaar staan voor de deelnemers (baas en hond) om even iets te drinken en soms een stukje fruit te eten, kortom geheel verzorgt door de HSVD.

Er zullen ook trainers mee lopen die, behalve gezellig mee praten, ook op de honden zullen letten, zij kijken of er soms honden zijn die extreem bang zijn en helpen baas en hond om te trachten de stress te reduceren, letten op mogelijk gevaarlijke situaties (fietsers, auto’s, andere honden etc) zodat het risico op nare situaties zo veel mogelijk beperkt wordt.

Kortom een heel geregel voor alle vrijwilligers van onze vereniging en daarom vragen wij aan alle mensen die graag willen mee lopen, dit zo snel mogelijk aan ons door te geven.

De kosten bedragen 5,50€ per combinatie, dit is inclusief de dranken onderweg en een avond4daagse lintje. Als je jezelf en de hond opgeeft dan ook graag vermelden voor de hoeveelste keer je mee loopt.

Opgeven graag zo snel mogelijk, maar voor 18 mei aan staande dit kan per mail bij; infohoek@hsvdronten.nl. Ook is er de mogelijkheid om je op te geven bij de infohoek. Graag de betalingen van het inschrijfgeld of overmaken op de rekening van de HSVD  ……………………of contant bij de infohoek.

Wij hopen dat er weer veel combinaties zullen deelnemen aan dit geweldige evenement.


mei 6, 2022 | admin | Actueel